El nucli

Rutes

Rutes per gaudir del paisatge, la cultura i la història.

Entre altres rutes, podem trobar les següents:

GR-3

Sender de Gran Recorregut

Donzell d'Urgell, Agramunt, Tàrrega, Verdú, Guimerà, Ciutadilla, Rocafort de Vallbona i Vallbona de les Monges.

Ruta de 65 kms.

 

Camí de Sant Jaume

Vallbona és pas del Camí de Sant Jaume que vé de les terres tarragonines, concretament de l'Espluga de Francolí i va en direcció Lleida. El sender vé de Montblanquet i continua cap a Llorenç de Rocafort i Maldà.

 

PR-C 58 La serra del Tallat

Recorregut circular per la serra més alta de la comarca, amb el Tossal Gros com a punt més elevat, i amb vistes espectaculars cap a la Conca de Barberà des del Santuari del Tallat, mirador per excel·lència.

Distància: 16kms.

Apta per a realitzar-la a peu o amb BTT.

 

PR-C 65 La ruta dels Omells

Ruta circular d'uns 11 kms apta per a realitzar-la a peu o amb BTT en la qual es divisen uns paisatges magnífics passant per Montblanquet, la Font Vella i vorejant els camps de conreu i boscos.

Distància: 11kms.

 

GR-175 Sender de Gran Recorregut de La Ruta del Cister

Sender que recorre les comarques en les quals es troben els 3 monestirs cistercencs més importants de Catalunya: Vallbona de les Monges a l'Urgell, Poblet a la Conca de Barberà i Santes Creus a l'Alt Camp.
Es tracta dun recorregut circular de 105 km a peu i 108 en BTT en el qual s'han previst 4 variants pels llocs més complicats per al trànsit de ciclistes i compta amb tots els elements necessaris per fer una ruta segura i còmoda.

 

Ruta de la Línia de Defensa Republicana L2

Ruta de 26'630 km que recorre les diferents construccions militars bastides per l'exèrcit republicà en plena guerra civil espanyola, concretament l'estiu del 1938. Es poden veure trinxeres, un observatori d'artilleria i un niu de fuseller repartits pels termes de Vallbona, Rocallaura i Montblanquet.

És apta per fer-la a peu, amb BTT i en vehicle 4x4.